Dades mundials a temps real

La pàgina web https://www.worldometers.info/cat/ conté dades a temps real sobre la població mundial (població total, naixements, morts, creixement, etc.); producció mundial (inversió en salut, educació, sector militar, cotxes produïts, bicicletes produïdes i ordinadors venuts); societat i mitjans de comunicació (llibres publicats, diaris, televisors, mòbils, correus electrònics, tweets, cerques a Google, etc.); medi ambient (hectàrees de bosc perdudes, tones emeses de CO2, tones de residus tòxics alliberats, etc.); alimentació (nombre de persones desnodrides, amb sobrepès, obeses i mortes per fam; diners invertits per obesitat a Estats Units avui); aigua (bilions de litres consumits, morts relacionades amb malalties de l’aigua, persones sense accés a aigua potable ara); energia (MWh d’energia utilitzada, renovable i no renovable, petroli extret i restant; dies per a l’esgotament del petroli, del gas natural i del carbó); i salut (morts per malalties infeccioses, infants menors de 5 anys morts, avortaments, mares mortes durant el part, persones infectades de SIDA, cigarrets fumats, morts provocats per la SIDA, càncer, malària, tabac, alcohol, suïcidis i accidents de trànsit).

Les dades que ara mateix em criden més l’atenció fan referència als combustibles fòssils i als mitjans de comunicació.

COMBUSTIBLES FÒSSILS:

  • Queden 15.814 dies per a l’esgotament del petroli (o sigui, 43 anys). No és molt de temps, encara?
  • Queden 148.929 dies per a l’esgotament del carbó (o sigui, 408 anys).
  • Queden 57.760 dies per a l’esgotament del gas natural (o sigui, 158 anys).

Conclusió: Queden massa anys per a l’esgotament dels combustibles fòssils. Haurem de prendre mesures atrevides per a salvar-nos sense confiar que el seu esgotament ens ajudi a fer-ho.

MITJANS DE COMUNICACIÓ:

  • Hi ha quasi 4.500 milions d’usuaris d’Internet en el món (de menys de 8.000 milions d’habitants). Això significa que més de la meitat de la població mundial té accés a Internet.
  • Hi ha uns 10 milions de cerques diàries al Google.
  • Cada dia es venen 6 milions de mòbils.

Conclusió: La població mundial ja està molt connectada i té accés a molta informació. Tot i que hi ha molts perills i amenaces, hi veig més aspectes positius que negatius.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *